onsdag 15 januari 2014

Tacopaj

Ca 7 portioner
Tid: ca 1 timme

Pajdeg: 
4dl vetemjöl
200 g smör
4 msk vatten

Fyllning:
400 g köttfärs
1 påse tacomix
1,5 dl vatten
1 burk green chili (finns i tacohyllan)
2 dl chili creme fraiche
3 tomater, skivade
2-3 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda mjöl och matfett till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila kallt en stund. 
Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.

3. Bryn köttfärsen i lite matfett. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme 10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt chilin.

4. Lägg köttfärsblandningen i pajskalet och bred över cheme fraiche. Fördela tomatskivorna ovanpå och strö över osten. 

5. Grädda pajen 10-15 minuter eller tills osten smält och fått en fin färg.

Servera med en sallad.

//Sara


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar